Meri-Rastilan kaduilla ja metsissä 10.8.

Narratiimin kolmas kaupunkiluontokävely suuntautui keskiviikkoiltana Meri-Rastilaan. Kahdeksan kävelijän ja kolmen koiran voimin kuljimme aluksi rakennetun ympäristön ja puiston läpi metsään ja merenrantaan.

Metrolinjan tuntumassa Itä-Helsingissä sijaitseva Meri-Rastilan asuinalue on rakennettu pääosin 1990-luvulla. Alueen täydennysrakentaminen on ollut pitkään vireillä 2000-luvun alussa ja uudestaan viime vuosina. Meri-Rastilassa on myös vanha, monimuotoinen metsäalue merenlahden ja asutuksen välissä, missä on poikkeuksellisen silmiinpistäviä jääkauden jälkiä. Poikkeuksellista on myös se aktiivisuus, millä paikalliset ovat pyrkineet metsäänsä suojelemaan kaavoituksen uhatessa.

Kävelyllä ei kuitenkaan kaavoituksesta juuri puhuttu, enemmän keskustelimme millaisia muistoja puistojen polkuihin liittyy, miten kukin on löytänyt tiensä Meri-Rastilan metsiin ja mitkä ovat suosikkipaikkoja. Eväät söimme huikealla kalliopaikalla, josta näkyy mm. Ramsinniemen luonnonsuojelualue, Vartiosaari ja Marjaniemi.

 

merirastila3merirastila1merirastila2merirastila4

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s