Tarinoiden vaihtoa Vartiosaaripäivänä

Narratiimi pysähtyi 21.8. Vartiosaaren Sunnanvikin kartanolle keräämään tarinoita. Menneessä riitti muistelemista, nykyisyys innoitti varsinkin kaikkein nuorimpia  ja saaren tulevaisuus selkeästi puhutti non-stop ilmaiskuljetuksen tuomaa väkeä.

Joka vuosi Vartiosaari-päivä vetää enemmän kävijöitä. Narratiimin työpajaan tuli paljon ensimmäistä kertaa saareen tulleita, mutta myös paljon niitä, joille Vartiosaaren yhteinen kulttuuriperintö on tuttua, etteikö ihan intohimo.

Niitä joita emme onnistuneet rohkaisemaan äänittämiseen pyysimme kirjoittamaan tai piirtämään ajatuksensa. Jos joku juttu vielä jäi kertomatta, ottakaa rohkeasti yhteyttä vaikka sähköpostilla osoitteessa info@changinghelsinki.fi.

Kiitos kaikille teille, jotka jaoitte ajatuksianne!

IMG_5692

3

2

Yläkertaan tulviva elokuinen aurinko veti ihmisiä varmaankin juttujen sijaan ihailemaan hienoa, aika umpeen kasvanutta, näköalaa.

Sunnanvikin rakennus oli monille kävijöille jo tuttu työ- tai muun yhteisön vierailun kautta. Myös naapurin rakennuksia, kuten ”Pehtoorin mökki” ja Villa Janneberg, ja niiden asukkeja muisteltiin lämmöllä. Monella on saarella oma viljelypalsta. Yhteiskäytössä olevista mökeistä ja huviloista iloinneita ja niitä vuosien varrella huoltaneita ihmisiä kävi useampia. Joku tiesi, että naapurista löytää äärimmäisen uhanalaista luontoa.

Monen ensikertalaisten toivomus olisi saada Vartiosaareen helpommat kulkuyhteydet, vaikka pieni vierasvenelaituri tai silta.

Saaren vanhat tutut kertoivat sen olleen tärkeä henkireikä, ”lapsuuden taikasaari” sekä siitä odottamattomasta kaupunkiluonnosta, jonka he kaupungin rajojen sisäpuolelta aikoinaan löysivät. Saari on auttanut useampaa muualta muuttanutta juurtumaan Stadiin.

Ulkomaalaiset tuntuvat olevan lähinnä epäuskoisia, kun heille kertoi kaupungin rakennussuunnitelmista. Eihän tällaiseen paikkaan kannata asuntoja rakentaa!

IMG_5710

Kun viimeisiä vieraita ja ohjelman järjestäjiä vielä pyöri Reposalmentien laiturin tuntumassa iltapäivän päätteeksi, kävijöitä arvioitiin olleen reilut toista tuhatta.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s